Onko sinulla tarvetta uusille kesärenkaille? Ei hätää, voit ostaa meiltä uudet kesärenkaat. (Kesärenkaiden hinnat sisältävät 4 rengasta, rengaspainot, uudet venttiilit, kierrätysmaksut, vannepesun, tasapainotuksen sekä alleasennuksen.)

Mistä löydät auton rengaskoon?

Auton rengaskoon löytää auton rekisteritiedoista. Autolla voi olla useampikin suositeltu rengaskoko.

Kesärenkaiden urasyvyys – mitä se saa olla?

Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyys tulee olla 1,6 millimetriä (urasyvyys varmistettu 3/2022). Uusissa kesärenkaissa urasyvyyttä on yleensä noin 8 millimetriä ja jo 4 millin urasyvyyden omaavat kesärenkaat alkavat menettää sadekelin ominaisuuksia.

Suosittelemmekin, että kun kesärenkaiden urasyvyys menee alle 4 millin, kannattaa hankkia uudet kesärenkaat, jotta ajat kokoajan mahdollisimman turvallisilla renkailla.

Milloin talvirenkaat voi vaihtaa?

Talvirenkaita voi käyttää aina, kun keli tai sää sitä vaatii. Talvirengaspakko on voimassa 1.11.-31.3. välisenä aikana, mutta silloinkin talvirenkaita on pakko käyttää jos keli sitä vaatii. Liikenteenvalvoja eli käytännössä poliisi viimekädessä määrittelee, onko sääolosuhteet sellaiset, että talvirenkaat tulisi olla auton alla. Jos siis haluaa ottaa täysin varman päälle, kannattaa talvirenkaita käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun asti.

Katso lyhyt video uudesta tieliikennelaista

Talvirengaspakko 2022

Milloin nastarenkaita saa käyttää?

Nastarenkaita saa käyttää Suomessa 1.11.-31.3. välisenä aikana. Katso kuva.

 

Varaa etukäteen aika kesärenkaiden vaihdolle ottamalla yhteyttä, tai poikkea käymään Keravan toimipisteellämme! Kesärenkaiden vaihto Kerava, Helsinki, Vantaa.