Onko sinulla tarvetta uusille kesärenkaille? Ei hätää, voit ostaa meiltä uudet kesärenkaat. (Kesärenkaiden hinnat sisältävät 4 rengasta, rengaspainot, uudet venttiilit, kierrätysmaksut, vannepesun, tasapainotuksen sekä alleasennuksen.)

Mistä löydät auton rengaskoon?

Auton rengaskoon löytää auton rekisteritiedoista. Autolla voi olla useampikin suositeltu rengaskoko.

Kesärenkaiden urasyvyys – mitä se saa olla?

Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyys tulee olla 1,6 millimetriä (urasyvyys varmistettu 3/2022). Uusissa kesärenkaissa urasyvyyttä on yleensä noin 8 millimetriä ja jo 4 millin urasyvyyden omaavat kesärenkaat alkavat menettää sadekelin ominaisuuksia.

Suosittelemmekin, että kun kesärenkaiden urasyvyys menee alle 4 millin, kannattaa hankkia uudet kesärenkaat, jotta ajat kokoajan mahdollisimman turvallisilla renkailla.

Katso lyhyt video uudesta tieliikennelaista

Milloin talvirenkaat voi vaihtaa?

Talvirenkaita voi käyttää aina, kun keli tai sää sitä vaatii. Talvirengaspakko on voimassa 1.11.-31.3. välisenä aikana, mutta silloinkin talvirenkaita on pakko käyttää jos keli sitä vaatii. Liikenteenvalvoja eli käytännössä poliisi viimekädessä määrittelee, onko sääolosuhteet sellaiset, että talvirenkaat tulisi olla auton alla. Jos siis haluaa ottaa täysin varman päälle, kannattaa talvirenkaita käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun asti.

Talvirengaspakko 2022

Milloin nastarenkaita saa käyttää?

Nastarenkaita saa käyttää Suomessa 1.11.-31.3. välisenä aikana. Katso kuva.

Voiko 10 vuotta vanhoilla renkailla ajaa?

Renkaiden turvallisuus heikkenee iän myötä, joten suositeltavaa olisi vaihtaa renkaat viimeistään kuuden vuoden kuluttua niiden valmistusajankohdasta. Vaikka renkaissa ei olisi paljon kulutuspintaa, ne voivat olla vaaralliset ajaa, jos ne ovat liian vanhat. Siksi 10 vuotta vanhoilla renkailla ajaminen ei ole suositeltavaa, ja uusien renkaiden hankkiminen olisi parempi vaihtoehto turvallisuuden takaamiseksi.

Mistä tietää mitkä renkaat sopii autoon?

Auton käyttöohjekirjaan kannattaa tarkistaa, mitä renkaita autonvalmistaja suosittelee käytettäväksi. Käyttöohjekirjassa on yleensä myös tietoa siitä, millaiset renkaat ovat optimaaliset auton eri käyttötilanteissa.

Lisäksi autonrenkaissa on merkintä, joka kertoo renkaan koon ja tyyppinumeron. Renkaiden koon tulee vastata auton käyttöohjekirjassa mainittuja renkaiden kokoja. Renkaan tyyppinumeron avulla voidaan tarkistaa, että renkaat ovat tarkoitettu käytettäväksi kyseisessä ajoneuvossa ja että ne täyttävät autonvalmistajan vaatimukset.

Jos olet epävarma sopivista renkaista, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen ja pyytää heidän apuaan sopivien renkaiden valinnassa.

Onko renkaan profiililla väliä?

Renkaan profiililla on ehdottomasti väliä. Renkaan profiili vaikuttaa suoraan renkaan käyttäytymiseen eri sääolosuhteissa ja erilaisissa ajotilanteissa.

Korkea profiili tarjoaa paremman pidon ja mukavamman ajokokemuksen huonommassa tiekunnossa, kuten epätasaisilla tai rosoisilla teillä. Matalaprofiiliset renkaat taas tarjoavat paremman ajovakauden ja ohjattavuuden nopeammassa ajossa sekä parantavat ajoneuvon ulkonäköä.

On tärkeää valita oikeanlainen renkaan profiili ajoneuvon käyttötarkoituksen ja olosuhteiden mukaan. Esimerkiksi talvirenkaissa korkea profiili voi tarjota paremman pidon lumella ja jäällä, kun taas kesärenkaissa matalaprofiilinen rengas voi tarjota paremman ajovakauden ja ohjattavuuden kuivalla tiellä.

Milloin rengas on liian kulunut?

Renkaan kulutuspinnan syvyys on tärkeä tarkistaa säännöllisesti. Suositeltavaa on vaihtaa renkaat, kun niiden kulutuspinnan syvyys on alle 4 millimetriä. Lain mukaan renkaan minimisyvyys on kuitenkin 1,6 millimetriä.

Renkaan kuluminen riippuu ajotavasta, renkaiden laadusta ja olosuhteista. Liian kuluneet renkaat eivät tarjoa riittävää pitoa ja ne voivat olla vaaralliset ajaa erityisesti märällä tai lumisella tiellä. Kuluneiden renkaiden jarrutusmatka voi olla pidempi ja renkaat voivat menettää pidon nopeammin.

Renkaan kulutuspinnan syvyyden lisäksi myös renkaan ikä, kunto ja ulkonäkö tulee tarkistaa säännöllisesti. Esimerkiksi halkeamat, kuopat ja kulumajäljet ovat merkkejä siitä, että renkaat tulisi vaihtaa uusiin.

Mitä jos renkaissa on liikaa ilmaa?

Jos renkaissa on liikaa ilmaa, se voi vaikuttaa negatiivisesti auton suorituskykyyn ja renkaiden kestävyyteen. Liikaa ilmanpaineita voi johtaa renkaan keskiosan kulumiseen nopeammin, mikä voi vaikuttaa renkaan pitoon ja jarrutusmatkaan.

Lisäksi liian suuri ilmanpaine voi tehdä autosta epämukavan ajaa, koska renkaat eivät taivu tarpeeksi, mikä voi johtaa auton pomppimiseen ja epätasaiseen ajokokemukseen.

Liian suuri ilmanpaine voi myös lisätä renkaan puhkeamisriskiä, sillä se lisää renkaan ulkopinnan painetta ja vähentää renkaan sisäpuolisen kumin joustavuutta.

On tärkeää tarkistaa renkaiden ilmanpaine säännöllisesti ja varmistaa, että se vastaa autonvalmistajan suositusta ilmanpaineesta. Jos renkaissa on liikaa ilmaa, se tulee laskea asianmukaisesti turvallisuussyistä.

Onko renkaan leveydellä väliä?

Renkaan leveys vaikuttaa auton ajettavuuteen ja turvallisuuteen. Leveämpi rengas tarjoaa paremman pidon kuivalla tiellä ja parantaa ajovakautta nopeammassa ajossa, mutta se voi myös lisätä vesiliirron riskiä märällä tiellä.

Leveämpi rengas voi myös lisätä polttoaineen kulutusta, koska se tarvitsee enemmän voimaa kääntyäkseen. Lisäksi leveämpi rengas voi vaikuttaa auton ulkonäköön.

Renkaan leveys tulee valita huolellisesti ajoneuvon ominaisuuksien, käyttötarkoituksen ja olosuhteiden mukaan. Esimerkiksi talvirenkaissa kapeampi rengas voi tarjota paremman pidon lumessa ja jäällä, kun taas kesärenkaissa leveämpi rengas voi parantaa ajovakautta kuivalla tiellä.

On tärkeää noudattaa autonvalmistajan suosituksia renkaiden koosta ja leveydestä varmistaakseen turvallisen ja optimaalisen ajokokemuksen.

Varaa etukäteen aika kesärenkaiden vaihdolle ottamalla yhteyttä, tai poikkea käymään Keravan toimipisteellämme! Kesärenkaiden vaihto Kerava, Helsinki, Vantaa.

 

Slide 1 Slide 2